lauantai 18. tammikuuta 2014

Ajatuksen voimalla

 Minä haluan tanssia. Haluan nauttia siitä aina. Haluan kehittää itseäni ikuisesti. Mutta haluan päästä irti vanhoista kaavoista. Toivoisin eräiden ihmisten ymmärtävän että ihmismieli muuttuu. Jossakin vaiheessa haaveet ballettitanssijan ammatista saattavat muuttua. Tiedän tapauksia. Olen pääosassa yhdessä niistä.
 Eilen baletinopettajani käski laittaa kärkitossut jalkaan, sillä minunkin täytyy  pitää tätä taitoa yllä. Mutta minähän opiskelen nykytanssijaksi. Vielä viime keväänä hän kehotti minua keskittymään enemmän nykytanssiin. Nyt pitäisi kuitenkin venyttää polvia yliojentuviksi ja antaa kaikkensa hänen tunneillaan.
 Olen huomannut itsessäni yhden asian: koska teen nykytanssin parissa nykyisin niin paljon ajatustyötä, en kykene samaan balettitunneilla. Enkä haluakaan. Ajatus pakaroiden jännittämisestä ja jalkaterien auki vääntämisestä ei enää kiehdo minua. Joskus kiehtoi. Mutta ihmismieli muuttuu.
 Mutta minä olen kiinnostunut nykytanssista aivan eri tavalla kuin ensimmäisenä vuotenani balettioppilaitoksella. Nykytanssitunnilla ei ole koskaan tylsää, löydän jokaisesta liikkeestä aina jotakin uutta ja kiinnostavaa. Itsensä ja liikkeen tutkiskelu on ihanaa. 

    "Sä oot tehnyt jonkun läpimurron nykytanssissa, vau."

 Se tuli suoraa sydämestä ja sai minut melkein itkemään ilosta. Kuvitelkaa, ystäväni on huomannut minussa muutosta ja uskalsi tulla kertomaan siitä. Kiitos. Sain niin paljon lisää motivaatiota. 

Ehkä minusta tulee vielä jotakin, kuka tietää.Kuvat: Tumblr.

7 kommenttia:

 1. Vitsi, mäkin oon viime aikoina saanut huomata, että kiinnostuksen kohteet ja oma mieli muuttuu ja täytyy osata antaa sille muutokselle tilaa. Haluisin niin kovasti tulla kattoon jotain sun esitystä ja nähdä sun taas tanssivan, pitkästä aikaa :'--) oot paras!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Kait se on vaan henkisen kasvamisen merkki... :) Ja voi kuule, minäkin niin haluaisin nähdä teikän tanssahtelevan. Ja sitä improa... :-D Hih, sinäkin!

   Poista
 2. Vaikka hassua tähän postaukseen, niin sanompa että sun blogi on aivan ihana! <3

  VastaaPoista
 3. Mun mielestäni on tärkeintä tehdä just sitä mikä itsestä tuntuu hyvältä - menee liian vaikeaksi jos koittaa vain miellyttää muita. Ja sitä paitsi on tosi hauskaa, kun löytää itsestään ihan uusia puolia! :)

  VastaaPoista
 4. Kiva blogi, millä ohjelmalla olet tehnyt bannerisi?
  Ps. Tsekkaathan minunkin blogini http://silkkiturkti.blogspot.fi

  VastaaPoista
 5. Niin tapahtuu, jos on tapahtuakseen.

  Olet ihastuttava.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kiitos kiitos kaikki te ihanista kommenteistanne! :') <3

  VastaaPoista